U bevindt zich hier: Home » Video's - Audio's » Audio's

Audio's

De audio's brengen je naar diepe rust en ontspanning. In diepe rust en onstpanning kan je lichaam recupereren.
Als je regelmatig naar diepe rust gaat, daalt je stress niveau, vergroot je weerbaarheid en verhoogt je stressbestendigheid.
Je lichaamsbewustzijn wordt groter en daarmee ook je zelfbewustzijn en je zijnsbewustzijn.

Relaxatie via opspannen-ontspannen van de spieren

Het spannen en ontspannen van de spieren, de progressieve spierrelaxatie, is uitgewerkt door de Amerikaanse arts Edmund Jacobson. Door bewust en aandachtig spanning en ontspanning te observeren en te ervaren, vergroot je lichaamsbewustzijn, je wordt je bewust van spanning en ontspanning, je wordt je beter bewust van je eigen spanningsniveau. Het leert je bewuster los te laten en te ontspannen.

Gepubliceerd en copyright © Katrien Hendrickx - maart 2020
- Tekst en stem: Katrien Hendrickx
- Muziek: Divine Sancturay - Royalty Free Music - www.highermind-royaltyfreemusic.com

Body scan met zwaar worden

Bij de bodyscan laten we ons lichaam als een scan onder onze aandacht glijden, van lichaamsdeel naar lichaamsdeel. Door de bodyscan vergroten we ons lichaamsbewustzijn, we worden steeds bewuster van ons eigen lichaam, waar er spanningen zijn en hoe deze spanningsvelden langzaam kunnen ontspannen. Andere voordelen van de bodyscan zijn een verhoogde concentratie, een heldere en rustige geest, een diepe lichamelijk ontspanning, een verlagen van de algemene spierspanning, een groter zelfbewustzijn door het herstellen van het contact met je eigen lichaam.

Gepubliceerd en copyright © Katrien Hendrickx - maart 2020
- Tekst en stem: Katrien Hendrickx
- Muziek: Meditative Ambience - Royalty Free Music - www.highermind-royaltyfreemusic.com

Body scan met mantra SO HAM

So Ham betekent in het Sanskriet ‘ik ben’ en wordt gebruikt als mantra. Een mantra is een woord of korte zin die telkens herhaald wordt, dikwijls vanuit diepe rust of tijdens meditaties en met een bepaalde betekenis of bedoeling - diepe rust creëren, transformeren, bewustmaking, enz.
- Je kan ‘So Ham’ of ‘Ik ben’ interpreteren en gebruiken vanuit je eigen individualiteit, om contact te maken met je eigen diepe kern, je eigen wezen, je eigen lichaamsbewustzijn en je eigen zijnsbewustzijn.
- Je kan ‘So Ham’ of ‘Ik ben’ interpreteren en gebruiken vanuit het universele bewustzijn, het eenheidsbewustzijn dat alles met alles en iedereen met iedereen verbindt. Dan betekent ‘So Ham’ of ‘Ik ben’: ik ben het universum, ik ben oneindige potentie.

Gepubliceerd en copyright © Katrien Hendrickx - maart 2020
- Tekst en stem: Katrien Hendrickx
- Muziek: Soul Guidance - Royalty Free Music - www.highermind-royaltyfreemusic.com

Een meditatieve reis door de 7 grote chakra's

Pulserend op onze adem reizen we door de 7 chakra’s, energiecentra in ons lichaam, verbonden met fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van ons zijn. Ontspan in je energetisch lichaam en besef hoe je zelf deze subtiele energieën kan beïnvloeden.

FRAGMENT
DEZE CD IS TE KOOP - 15 EURO - ZIE WEBSHOP

Gepubliceerd en copyright © Katrien Hendrickx - herwerkte versie 2016
Totale duur 1:12:20
- Tekst en stem: Katrien Hendrickx
- Muziek: “gewoonZijn”, Jeroen Nieuwint, www.jeroennieuwint.nl

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen