Ons werkmateriaal

Onze cursussen

Integratieve Reflexologie werkt met eigen cursussen, opgesteld van bij de opstart van onze school. Op basis van dit cursusmateriaal verkreeg Integratieve Reflexologie de erkenningen van BeVo en BMF als professionele opleidingsverstrekker.
Gaandeweg werden onze syllabi aangepast en uitgebreid met nieuwe inzichten en ontwikkelingen zodat we altijd up to date blijven.

Ons cursusmateriaal is uitgebreid, gedetailleerd, volledig en geïllustreerd met kleurafbeeldingen en met een duidelijke structuur en inhoudstafel.

Onze boeken

Enkele specialisaties hebben een eigen boek, geschreven door Katrien Hendrickx. Ze zijn de neerslag van jarenlange ervaring in deze materies en vormen de basis voor de specialisatie.
Ze kunnen ook door niet-cursisten aangekocht worden.
Ze zijn verkrijgbaar via de webshop.

Onze voetenkaarten

Integratieve Reflexologie heeft zijn eigen voetenkaarten getekend met gedetailleerde reflexzones, gebaseerd op onze visie op de reflexologie.
We streven ernaar zo anatomisch juist mogelijk de reflexzones op de voeten te localiseren.

Per lichaamsstelsel zijn deze voetenkaarten toegevoegd aan de syllabi met de reflexzones van dat lichaamsstelsel. Ieder lichaamsstelsel heeft zijn eigen nummering.

Achteraan in de syllabi staan blanco voetenkaarten. Je kan deze gebruiken om zelf, aan de hand van de zonekaarten in de cursus, ze in te kleuren met de reflexzones. Op die manier leer je heel nauwkeurig de zones te lokaliseren volgens de indeling (verticaal en horizontaal) en op te hangen aan het beenderstelsel (referentiepunten). Klassikaal wordt dit besproken en volgt de ‘invoeling’ met het systeem.

Ander studiemateriaal

Indien nodig wordt extra materiaal ter beschikking gesteld van de cursist. Voorbeelden:
- moxa kaarsen om te gebruiken op acupunctuurpunten of reflexzones;
- een voetskelet met zones en punten op getekend.

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen