U bevindt zich hier: Home » Integratieve Reflexologie

Integratieve Reflexologie

Reflexologie

Reflexologie is een therapie die ervan uitgaat dat het hele lichaam bewerkt kan worden op reflexpunten en reflexzones. Het is een holistische methode die het algemeen welzijn bevordert.

Integratieve Reflexologie

Ontwikkeling van Integratieve Reflexologie
Integratieve Reflexologie is ontwikkeld door Heinrike Bergmans en Katrien Hendrickx in 2010. Vanuit hun verschillende achtergronden bundelden zij hun kennis en kunde tot een breedspectrum reflexologie, waarbij het integrerende en energetische karakter centraal staan. Eind 2017 verliet Heinrike Integratieve Reflexologie, zij sloeg andere wegen in. Wij zijn haar dankbaar voor wat zij voor ons betekende. Het docententeam breidde zich intussen verder uit met professionelen met ieder hun eigen specialiteit.


Integratieve Reflexologie
De Integratieve Reflexologie past puzzelstukjes uit diverse invalshoeken samen tot een nieuw samenhangend en interfererend geheel.
De Integratieve Reflexologie combineert elementen uit het Oosten en het Westen en integreert technieken uit verscheidene reflexologie strekkingen. Het werkingsveld is het hele lichaam.

De Integratieve Reflexologie streeft via zijn inzichten, technieken en grepen naar homeostase; naar een toestand van evenwicht tussen verschillende polen en polariteiten zodat welzijn en stabiliteit bevorderd kunnen worden en energie vrij kan stromen.


Ons logo
De puzzelstukjes staan voor onze geïntegreerde kennis en technieken die samen een kleurrijk, harmonieus, vloeiend en stromend geheel vormen.
We staan open voor mensen met ieder hun eigenheid, hun specifieke noden, wensen en behoeften om via verbindende communicatie harmonie te brengen.

Ons logo werd gedeponeerd op 5 september 2018.

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen