U bevindt zich hier: Home » Integratieve Reflexologie

Integratieve Reflexologie

Reflexologie

Reflexologie is een therapie die ervan uitgaat dat het hele lichaam bewerkt kan worden op reflexpunten en reflexzones. Het is een holistische methode die het algemeen welzijn bevordert.

Integratieve Reflexologie

Integratieve Reflexologie is ontwikkeld door Heinrike Bergmans en Katrien Hendrickx. Vanuit hun verschillende achtergronden bundelden zij hun kennis en kunde tot een breedspectrum reflexologie, waarbij het integrerende en energetische karakter centraal staan.

Eind 2017 verliet Heinrike het team van Integratieve Reflexologie, zij sloeg andere wegen in. Wij zijn haar dankbaar voor wat zij voor ons betekende.

De Integratieve Reflexologie past puzzelstukjes uit diverse invalshoeken samen tot een nieuw samenhangend en interfererend geheel.

De Integratieve Reflexologie combineert elementen uit het Oosten en het Westen en integreert technieken uit verscheidene reflexologie strekkingen. De mens wordt beschouwd als een holistisch wezen waarin fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten interactief met elkaar verbonden zijn en elkaar constant beïnvloeden. Het werkingsveld is het hele lichaam.

De Integratieve Reflexologie streeft via zijn inzichten, technieken en grepen naar homeostase; naar een toestand van evenwicht tussen verschillende polen en polariteiten zodat welzijn en stabiliteit bevorderd kunnen worden en energie vrij kan stromen.

Onze visie

Wij beschouwen de mens als een holistisch wezen waarin fysieke, emotionele, mentale, sociale en spirituele aspecten interactief met elkaar verbonden zijn en elkaar constant beïnvloeden.

Je leert via onze reflexologieopleidingen je bewust te worden van je persoonlijk welzijn op fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal vlak als krachtbron in al je leefwerelden.

Reflexologie is een communicatiemiddel om via de kracht van aanraking holistisch te ondersteunen en te laten evolueren.

Onze aanpak

Integratieve Reflexologie kiest voor kwaliteit boven kwantiteit door reflexologie te doceren :
- met ervaren lesgevers, die een eigen praktijk in de reflexologie hebben;
- met verschillende lesgevers om de diversiteit in technieken en aanpak aan te bieden;
- in kleine groepen, zodat praktijkgericht werken veel aandacht krijgt;
- met individuele begeleiding binnen de groep.

Bij ons ligt het accent op :
- learning by doing : het doorvoelen van reflexzones, technieken en grepen;
- verbale en non-verbale communicatie : leren dat het lichaam nooit liegt;
- individuele groei : door zelf te ervaren wat reflexologie doet;
- groeien in zelfstandig werken : door te leren denken in diverse systemen, los van protocollen.