U bevindt zich hier: Home » Docenten » Martine Smet

Martine Smet - senior docent

Vallen en opstaan geeft ons groei en verdiept onze wortels op aarde.

Ik ben Martine Smet.
Ik was secretaresse in verschillende bedrijven, waar ik telkens snel op uitgekeken was.

Rond 1995 ging ik een nieuwe uitdaging aan en begon een opleiding professionele voetverzorgster.

Door een emotionele blokkade kwam ik in 2003 in contact met een voetreflexologe waardoor er voor mij een wereld openging. Dit heeft mij zo geïnspireerd dat ik zelf de opleiding voetreflexologie afgeronde bij het OWC. Die opleiding is de basis geweest om me steeds dieper in te werken in die materie. Elke nieuwe cursus reikt mij nieuwe handvaten om toe te passen op de voeten en er anders naar te kijken.

Hoe meer vormen van voetreflexologie ik leer, hoe groter mijn kennis wordt. Ik behandel vanuit mijn kennis als ik luister naar het verhaal van de cliënt.
En toch is het vaak alles loslaten en er gewoon zijn en niets meer willen bereiken.
Vaak is dit laatste het mooiste geschenk dat gegeven kan worden. Want het lichaam erkent datgene wat er moet zijn op het juiste moment.

Achtergrond

- Secretaresse
- Professioneel voetverzorgster
- Opleiding voetreflexologie bij het OWC
- Causale voetreflexologie bij An De Mulder: er wordt gezocht naar de oorzaken van bewegingsverlies van de organen en emotionele zones in de hersenen worden gecombineerd met de organen.
- Sarafijn Techniek bij Heinrike Bergmans: therapie waarbij de reflexologie gesteund wordt door het coachen. Een techniek die ook werkt op de chakra’s en het spiritueel kanaal.
- Reiki I en II
- Coördinatieve voetreflexologie bij Shmuel Zaïdel (uit Israël): niet alleen de voeten, maar ook de volledige onderbenen worden behandeld. Een uitermate ontspannende en zeer effectieve manier van werken.
- Seiki Soho, gegeven door Kishi Akinobu (uit Japan). De verdieping door Seiki werkt door op mijn behandelingen en ze worden daardoor sterker. Je streeft bij Seiki om een maximaal effect te bereiken met een minimum aan handeling.
- Opleiding Intuïtieve ontwikkeling en Auralezing bij Ronald van de Peppel: dit zorgt mee voor verdieping op het energetisch niveau van de mens.
- Metamorfose massage, een heel zachte ontspannende behandeling: zachte strijkingen op de zone van de ruggenwervelkolom, op de voeten en op de handen. Er wordt ook een stukje op het hoofd gewerkt.

Lidmaatschap

- Lid van BeVo, Beroepsvereniging van Reflexologisten België, www.bevo-belgie.org

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen