U bevindt zich hier: Home » Specialisaties » Verbindend coachen

Verbindend coachen

Deel deze info

Verbindend coachen

Je werkt aan persoonlijke groei en heling om je cliŽnten professioneel en verbindend te coachen.

Opleiding erkend door BeVo, VNRT

Omschrijving

De opleiding verbindend coachen vertrekt vanuit het PAVA-bewustzijnsmodel van Joost Vanhove.

In de opleiding verbindend coachen leren we onszelf te centeren en te verbinden om van daaruit begeleiding te kunnen bieden. We gaan na in hoeverre we – als we eerlijk zijn tegen onszelf – elkaar kunnen zien als volledig in de eenheid, terwijl we dromen van de afscheiding. En we streven ernaar om – naast onszelf – ook elke cliënt te zien als helemaal oké, precies zoals hij of zij nu is.

Voorkennis

geen

Doel

- zelfontwikkeling en zelfontplooiing
- inzicht in coachingsprocessen
- verbindend coachen

Inhoud

Komen in de opleiding aan bod:
- De basisinstelling als coach: hoe zorg je voor de nodige resonantie terwijl je jezelf ook behoedt voor ‘opslorping’. Met andere woorden, hoe zorg je ervoor dat je kan coachen met een ‘semi-permeabele huid’.
- Durven kijken naar jezelf: elke cliënt brengt ook een verhaal voor jou.
- Ons mensbeeld: eenheid en afscheiding en de basishouding als coach
- Het PAVA-bewustzijnsmodel van Joost Vanhove
- Vragen stellen en de inzichten vanuit de cliënt zelf laten komen
- Helder waarnemen
- Acceptatie van emoties en situaties
- De kracht van vergeving
- Eerste hulp bij ergernis
- Doelstellingen, waarden en overtuigingen
- Je pauzeknop kennen en gebruiken
- Autoriteit en eindverantwoordelijkheid voor leven en geluk

De opleiding is opgebouwd met heel veel praktische oefeningen om de aangereikte theorie zoveel mogelijk zelf te kunnen ervaren en uit te testen. Oefening zorgt er ook voor dat je de aangeboden handvaten vanzelf kan integreren in je behandelingen én in je dagelijks leven.

Coachen van anderen begint bij het coachen van jezelf. Deze opleiding biedt dus in de eerste plaats een krachtige bron voor persoonlijke groei en heling.

PPV BeVo - Accreditatie VNRT

- Aantal punten PPV voor BeVo: 50
- Aantal uur voor VNRT : 42

Evaluatie en certificatie

- Permanente evaluatie en opvolging van het traject tijdens de lessen
- Certificaat voor wie het concept van verbindend coachen in zich draagt en kan toepassen

Data en locatie

Tine Derick in Alsemberg
6 vrijdagen van 9u30 - 16u30 op 15/9, 6/10, 20/10, 10/11, 1/12 en 15/12/2023
DE OPLEIDING GAAT DIT NAJAAR NIET DOOR.

Oude Nijvelsebaan 121
1652 Alsemberg
De praktijk ligt evenwel aan de achterkant van de woning en tuin, daar waar de ene kant van de straat nog 'Oude Nijvelsebaan' noemt en de overkant 'Destelheidestraat' (en Google noemt dit gedeelte van de straat 'Varensplein').
De eenvoudigste manier om op de juiste plek te belanden, is 'Spread your Wings Beersel' intikken op google maps. De ingang van de praktijk bevindt zich aan de zijkant van het gebouw.

Deelnameprijs

Opleiding : 120 euro / dag
720 euro voor 5 volledige opleiding
Inclusief lesgeld, cursusmateriaal, lunch zelf te voorzien

Getuigenissen

De opleiding voldoet helemaal en zelfs meer dan aan mijn verwachting, met een aantal eye-openers en toffe benaderingen. Een opleiding waarbij het 'out of the box denken' en andere denkpatronen worden geopend, met theoretische modellen en veel praktijk. (Katrien Hendrickx)

De opleiding heeft me heel veel nieuwe tools geboden, nieuwe inzichten gegeven. Ik vind de cursus heel waardevol en heel goed opgebouwd. Leuke variatie in oefeningen doen. Zeker een aanrader omdat het je enorm verrijkt als mens, als therapeut.(Carine Decavel)

Tine weet waar ze mee bezig is, weet het over te brengen en neemt iedereen mee. Deze opleiding is ook een aanrader als 'persoonlijke ontwikkeling'.(S.B)

Oefeningen met veel inzicht/confrontaties. Leerrijk. De praktische oefeningen blijven bij. Ik neem het belang van nietsdoen mee en het omgaan met verandering/acceptatie. De opleiding is een absolute aanrader, een echte meerwaarde voor iedereen.

Zeer boeiend en interessant, helder gestructureerd gebracht met de kans om zelf te ervaren/te oefenen. Het zijn mijn eerste stappen richting coaching. Deze opleiding geef inzicht in jezelf én de ander. Het mag best een langer jaartraject zijn. Of ik heb ook wel zin in een heropfrissing/vervolg hierop. (V.B.)

Ik ben tijdens deze opleiding in zoveel dingen gegroeid, die ik nu waarschijnlijk nog maar half besef. Ik raad deze opleiding absoluut aan: allerlei goeie oefeningen, goeie tools, het zelf ondervinden, de echt verruimende insteek/visie, de inspirerende en zorgzame lesgeefster, de methodes om beter bij jezelf te kunnen blijven en het oefenen daarvan. (Marijke S.)

Korte cursus maar zeer waardevol wat op die korte tijd gebracht werd. Ik neem veel van de oefeningen mee. Door ze zelf ervaren te hebben, durf ik ze ook gebruiken. Ik heb meer vertrouwen in mijn kunnen en durf mijn stem meer gebruiken. Veel praktijk en lieve ondersteuning. Ik had vlug vertrouwen in de kunde van Tine en voelde me op mijn gemak in de groep. (I.D.G.)

Ik heb veel inzichten gekregen. Ook fijn om het in te oefenen en zelf te ervaren. De info werd ook mooi gevisualiseerd. Ik kreeg extra handvaten om mensen verder te begeleiden. Het was een heel verrijkende opleiding, zowel voor mezelf als voor de ander. (Agnès De Bruyn)

Docent

Tine Derick

Inschrijven opleiding

Inschrijven bij Tine Derick

Voorwaarden

Lees onze algemene inschrijf- en annuleringsvoorwaarden.
Hierop kan in samenspraak met en na overleg met de betrokken lesgever afgeweken worden.
zie onze algemene voorwaarden

Opleiding erkend door BMF en VNRT

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen