U bevindt zich hier: Home » Onze specialisaties » Aromatherapie basis

Aromatherapie basis

Aromatherapie basis

Je wil inzicht verwerven in de werking van aromatherapie, zelf een gerichte keuze kunnen maken in etherische oliën en aromatherapie op een concrete, efficiënte, veilige en holistische manier kunnen toepassen in een reflexologiesessie.

Omschrijving

Aromatherapie, een verlichting op ons oerbrein

Etherische oliën worden opgevangen in ons limbisch systeem (oerbrein). Hier wordt de geur niet alleen waargenomen, maar hier wordt het ook beleefd, en dit zonder dat wij de kans hebben om hier bewust over na te denken. Aromatherapie stelt ons daardoor in de mogelijkheid om beter ‘multidisciplinair’ in te spelen op een hele reeks van fysische en emotionele uitdagingen waarmee cliënten bij ons terecht komen.

Echter, een reflexoloog die aromatherapie wenst te gebruiken, moet goed weten wat hij doet! Immers, oliën kunnen huidirriterend zijn, neurotoxisch, niet geschikt voor zwangeren of kinderen, abortief, … en tevens heeft elke olie zijn specifieke ondersteunende functie!

Anderzijds wil je als reflexoloog ook snel en efficiënt de meest geschikte etherische olie kunnen selecteren, volledig cliënt- en sessiegericht.

Met die insteek organiseert Integratieve Reflexologie ook de opleiding aromatherapie.

Voorkennis

basiskennis van de reflexologie
Er is geen voorkennis van aromatherapie vereist.

Doel

Inzicht verwerven in de werking van aromatherapie, zelf een gerichte keuze kunnen maken in etherische oliën, gegeven de achtergrond van de cliënt en aromatherapie op een concrete, efficiënte, veilige en holistisch manier kunnen toepassen in een reflexologiesessie.

Inhoud

Aromatherapie in de reflexologie (2-dagen)
We bouwen aan een essentieel basisbegrip van wat je best weet over aromatherapie voor hiermee aan de slag te gaan, thuis of in je praktijk.
- Geschiedenis en definiëring aromatherapie
- Invloed op lichaam en geest
- Winningsmethodes en kwaliteitsvereisten
- Contra-indicaties, essentiële kenmerken
- Wat kan wel, wat kan niet, wat zijn de gevaren
- Gebruikswijzen

We oefenen op het maken van bewuste keuzes in het gebruik van etherische oliën, aan de hand van stappenplannen, opgebouwd rond de werkbare stoffen, zodat je door de bomen het bos nog ziet. De schematische voorstelling van deze inhoudsstoffen is uniek in onze opleiding en vormt een grote toegevoegde waarde naar gebruiksgemak toe.

Aanvullend aan de opleiding aromatherapie ansich, wordt in deze tweedaagse concreet toegelicht hoe je als reflexoloog de basis van aromatherapie kan inzetten in je praktijk.
- Gebruiksmethodieken en dosering
- Bespreking van zowel een reeks van plantaardige oliën als essentiële oliën die het meest relevant zijn voor reflexologen.
- Concrete receptuur van een reeks van veel voorkomende uitdagingen (klachten en symptomen), met gebruikswijze voor reflexologen.
- We maken een spray en massage-olie voor mee naar huis.

PPV

Aantal punten PPV voor BeVo : 20

Data en locatie

Annemie Vandersanden in Mol
Perenlaan 9
2400 Mol

Vrijdagen 3 en 17 april 2020 van 9u30 - 16u30

Deelnameprijs

Opleiding : 110 euro / dag
220 euro voor 2 lesdagen
Inclusief lesgeld, cursusmateriaal, drank en versnapering tijdens de pauzes, lunch zelf te voorzien
Vroegboekkorting van 10 % korting als je vooral inschrijft EN ten minste 1 maand voor de startdatum van de opleiding betaalt : 198 euro

Zelfstandige
Het opleidingsbedrag is volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige (ook in bijberoep).

Inschrijven opleiding

Klik op link

Getuigenisssen / feedback

Getuigenissen