U bevindt zich hier: Home » Docenten » Carine Reenaers

Carine Reenaers

"Elke dag weer voeten masseren in mijn praktijk is een geschenk dat mijn leven een nieuwe wending gaf. Ik ben dan ook erg dankbaar voor alle "voeten" die ik mag behandelen!"

Ik kwam in 1999 voor het eerst in aanraking met voetreflexologie via Lydie Schoenmaekers. Het was een totaal nieuwe, boeiende ontdekking voor mij om te zien, te voelen en te ervaren wat voetreflexologie met me deed. Vol intresse ben ik bij Syntra mijn eerste opleiding gaan volgen.

Dit smaakte naar meer en ik volgde de vijf-elementenleer, metamorfosemassage, zwangerschapsreflexologie, cranio-sacraal reflexologie en verschillende andere workshops.

In 2007 kwam ik via een artikel van Marga van Erp in het vakblad Reflexzone in contact bij Total Health in Nederland. Geboeid door de Oosterse manier van werken en denken, gecombineerd met het Westerse, volgde ik de Chinflex®Basis, vervolg, master en professional.

In 2008 startte ik in de opleiding Voetreflex Plus bij Total Health in Nederland. Deze driejarige HBO beroepsopleiding rondde ik met succes af in 2011. Ondertussen geef ik als docent, in samenwerking met Total Health de workshop Chinflex®Basis en An Shen Hoofd/nek/schoudermassage bij ons in België.

In oktober 2011 had ik de mogelijkheid om mee op studiereis te gaan naar China. In Beijing mochten we stage lopen in TCM klinieken en kregen we les op de universiteit.

Sinds mei 2014 werk ik één dag per week in gezondheidscentrum Chinacure (acupunctuur Sampermans) in Alken.

Carine is docenten bij Total Health waar zij de Chinflex® Chinese voet(reflex)massage geeft.

Contactgegevens

011/23 23 41 of 0495/64 16 77
www.voetreflex-carine.be
carine.reenaers@telenet.be

Lidmaatschap

- Lid van BeVo, Beroepsvereniging van Reflexologisten België, www.bevo-belgie.org