U bevindt zich hier: Home » Ons team » Annemie Vandersanden

Annemie Vandersanden

“Aroma-reflexologie, mijn middel om te vertalen wat jij voelt naar wie jij kan zijn.”

Hallo, ik ben Annemie Vandersanden, eigenares en drijvende kracht van Vitalità – aroma-reflexologie & coaching.

Van opleiding ben ik handelsingenieur met academische lerarenopleiding. Reeds van in het begin van mijn carrière was ik geboeid door wat een mens doet slagen in zijn werk en leven. Ik werkte in de audit- en ziekenhuissector, was mandaatassistent aan de Universiteit Hasselt waar ik les gaf en een studie deed over ondernemingsgroei.
Hoe graag ik mijn werk op zich ook deed, had ik telkens een knagend gevoel dat ik een belangrijke factor in ‘slagen’ en ‘groeien’ binnen de ondernemingswereld te weinig kon benadrukkken, namelijk het belang van het menselijke welbevinden. Daarom maakte ik een grondige carrièreswitch naar reflexologie in 2013.
Ik volgde de opleiding voetreflexologie bij het NVBR, waarna nog specialisaties en tal van bijscholingen en reflexologiedagen met diverse thema’s volgden, zoals psychozone-harmonisering, metamorfosemassage, ART, … (NVBR, BeVo, Integratieve Reflexologie) . Daarnaast volgde ik de opleidingen aromatherapie (CIAN, Aroma-atelier), vijf elementenleer (CIAN), stress- en life coaching (CVO). Opleiding en bijscholing op deze domeinen stopt nooit, het is gewoon mijn passie. Dagelijks ben ik ook bezig met literatuuronderzoek, workshops en praktijkondervinding binnen de combinatie reflexologie met aromatherapie. Zo combineer ik het beste uit drie werelden om mijn eigen specialisme verder te ontwikkelen: aroma-reflexologie met integratie van coaching. Op die manier breng ik op integratieve manier rust bij mijn cliënten, zowel volwassenen als kinderen, zodat ze datgene wat ze voelen (fysisch of emotioneel) kunnen vertalen naar precies die actie die zij nodig hebben om weer effectief, vitaal en waardecreërend in het leven te staan.

Voor mijn gezin vind ik het zeer belangrijk om vanuit de kracht van de natuur preventief onze gezondheid en ons positief gemoed te optimaliseren. Hierin vind ik een perfecte synergie met mijn passies voor reflexologie, aromatherapie, coaching, muziek en natuurlijke gezonde voeding binnen de cyclus van de seizoenen en van het leven. Ze laten mij intens van het leven genieten, en verbinden mij met de mensen rondom mij heen. Zo vloeien mijn werk, passie, hobby en gezinsleven naadloos in elkaar over.

Achtergrond

- Handelsingenieur met aggregatie HSO
- Reflexologie: relaxatie & professioneel reflexoloog (NVBR), Metamorfosemassage, psychozone harmonisering, diverse bijscholingen, studie en eigen ontwikkelingen in de aroma-reflexologie
- Aromatherapie: diverse opleidingen aromatherapie (Cian-Veerle Waterschoot, Aroma-atelier) met specialisaties zoals vijf elementenleer, aroma-coaching bij kinderen, aromatherapie ter verbetering voor slaap en psycho-emotionele balans, spijsvertering, bewegingsapparaat, …
- Coaching: stresscoaching, life coaching

Lidmaatschap

- Lid van BeVo, Beroepsvereniging van Reflexologisten België, www.bevo-belgie.org
- Lid van NVBR, Nationaal Verbond der Belgische Reflexologen, www.nvbreflexologen.be
- Lid van BMF, Belgische Massage Federatie, www.massagefed.be